Gastroturistika na vzestupu

Cestování už dávno neznamená pouze poznávání nových míst, památek, přírody, zvyklostí a kultury. Velmi často je velkým lákadlem také národní kuchyně jednotlivých zemí. Jsou pořádány dokonce i specializované zájezdy, které mají čistě jen gastronomické zaměření.

Poznávejte na svých cestách národní kuchyně

Národní kuchyně jsou důležitou součástí kultury jednotlivých zemí. Navíc nikde jinde vám nebudou pokrmy specifické pro určitou oblast chutnat tak dobře, jako právě v zemi jejího původu. Je to zejména díky tomu, že jen tam jsou na výrobu používány originální, čerstvé suroviny. Navíc v zahraničí si za kvalitu také rádi připlatíme, protože víme, že to co se nám na talíř dostane má také požadovanou kvalitu. Typickým příkladem země, která si zakládá na kvalitních a čerstvých surovinách je Španělsko. Španělská gastronomie v sobě propojuje hned několik vlivů. Najdete zde prvky jak arabské kuchyně, tak židovské a dokonce i francouzské. I když se španělská kuchyně liší region od regionu, najdeme zde i pokrmy, které jsou charakteristické pro celou oblast Španělska.

Co ochutnat ve Španělsku

Základem španělské kuchyně jsou plody moře, stejně jako kvalitní čerstvé maso, čerstvé ovoce a zelenina, nechybí ani mléčné výrobky. Mezi pokrmy, které dostanete ať už se octnete ve kterékoliv části Španělska jednoznačně patří studená zeleninová polévka gazpacho, sušená vepřová šunka jamon, rýžová paella nebo pikantní jednohubky tapas. Součástí většiny pokrmů je také velmi kvalitní olivový olej, stejně jako olivy samotné. Španělské potraviny jsou chutné, barevné a především velmi kvalitní. V přehledu španělských potravin je nutné zmínit také nápoje. Kromě ovocných likérů, jako je například sangria jsou velmi oblíbená také španělská vína. Vybírat si můžete jak z tradičních tak také ze šumivých vín. Nabídku španělských vín dostupných i u nás najdete na stránkách www.bmcbrno.cz/spanelska-vina.